Dit artikel gaat over het Dashboard van WordPress.

In dit artikel maken we kennis met het Dashboard van WordPress en leggen we u uit wat de mogelijkheden zijn.

    • Overzicht

Welkom bij het Dashboard! Dit is het scherm dat wordt getoond zodra een gebruiker inlogt op de website. Dit geeft je toegang tot alle beheerfuncties. Bij elk scherm zijn helpschermen beschikbaar door te klikken op de Helptab in de rechterbovenhoek.

    • Navigatie

Het navigatiemenu aan de linkerkant geeft links naar alle dashboardschermen, met submenu-items die worden getoond als je er overheen hovert. Je kunt dit menu verkleinen naar een smalle strip met iconen door te klikken op de ‘Menu invouwen’ pijl aan de onderkant.

De links in de toolbar aan de bovenkant van het scherm verbinden je Dashboard en de voorkant van je site en geven je toegang naar je profiel en handige informatie.

    • Layout

Je kunt het volgende gebruiken om je dashboardscherm aan te passen. Dit geldt ook voor de meeste andere dashboardschermen.

Scherminstellingen – Gebruik de scherminstellingen tab om de dashboard secties te selecteren.

Drag en drop – Om de boxen te herschikken, drag en drop door te klikken op de titelbalk van de geselecteerde box. Wanneer je een grijze stippellijn ziet verschijnen op de plaats waar je de box wilt plaatsen kun je de muisknop loslaten.

Boxopties – Klik op de titelbalk van een box om deze in- of uit te vouwen. Daarnaast kunnen sommige boxen ingesteld worden en tonen een “Configuren” link als je er overboven hovert.

    • Inhoud

De standaard boxen op je dashboard zijn:

Site inhoud – Toon een samenvatting van de inhoud van je website en geeft het thema die je gebruikt aan.

Activiteiten – Toon de ingeplande berichten, recente gepubliceerde berichten en meest recente reactie op je berichten. Daarnaast stelt het je in staat om deze reacties te modereren.

Snel concept – Stelt je in staat om een nieuw bericht aan te maken en deze op te slaan als concept. Ook toont het een overzicht van de 5 meest recente concepten die je gestart bent.

Welkom – Toont links voor de meest voorkomende taken bij het opzetten van een nieuwe website.

  • Extra’s

Hier kan ook extra informatie worden getoond, bijvoorbeeld uw Google Analytics resultaten.

Voor meer informatie kun je een comment hieronder achter laten.

Neem contact op!